Vágólapra másolva!
A hatodik helyen végzett a magyar női párbajtőrcsapat a sheffieldi vívó Európa-bajnokságon, de a férfikard-csapat sem szerzett érmet.

A Szász Emese, Antal Edina, Budai Dorina, Békefi Edina összeállítású együttes a keddi zárónapon előbb legyőzte a svédeket, majd a negyeddöntőben kikapott a világranglista-vezető románoktól, aztán kiélezett küzdelemben nyert a lengyelek ellen, végül vereséget szenvedett az olaszoktól.

A lengyelekkel szembeni összecsapás ráadásban dőlt el, a vívóidő lejárta után Szász szúrt pontosan. A helyosztón az olaszok elléptek öt tussal, s előnyüket az utolsó három asszóban taktikusan - többnyire együttes találatokkal - őrizték meg, sőt még növelték is.

Mindegyik összecsapáson Szász, Antal és Budai jutott szerephez a magyar csapatban.

eredmények, nőipárbajtőr-csapat:
a nyolcaddöntőben:
Magyarország - Svédország 45-33

a negyeddöntőben:
Románia - Magyarország 43-37
Franciaország - Lengyelország 45-41
Észtország - Németország 45-38
Oroszország - Olaszország 45-32

az 5-8. helyért:
Magyarország - Lengyelország 29-28

az 5. helyért:
Olaszország - Magyarország 45-38

az elődöntőben:
Románia - Franciaország 45-38
Oroszország - Észtország 45-42

a 3. helyért:
Franciaország - Észtország 42-41

a döntőben:
Románia - Oroszország 45-31

A végeredmény: 1. Románia, 2. Oroszország, 3. Franciaország, ...6. Magyarország.

A női párbajtőrözők után a magyar férfikard-csapat sem jutott elődöntőbe az Eb-n. A Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Lontay Balázs összeállítású együttes a nyolcaddöntőben magabiztos, 45-36-os győzelmet aratott Lengyelország ellen.

A folytatásban az olasz csapat következett, mely ellen az egyéniben bronzérmes Szilágyi Áron nagyszerűen vívott, plusz 9-cel zárt, társai azonban nagyon visszafogottan teljesítettek, így végül hét tussal, 45-38-ra kapott ki a válogatott. Lontayt első, 9-3-ra elveszített asszója után Nemcsik Zsolt váltotta, de Decsi is komoly vereségeket szenvedett.

eredmények, férfikard-csapat:
nyolcaddöntő:
Magyarország - Lengyelország 45-36

a negyeddöntőben:
Olaszország - Magyarország 45-38