Vágólapra másolva!
Habár a WBC (Bokszvilágtanács) azt tervezi, hogy Erdei Zsolt, Jean Pascal, Chris Henry és Ismayl Sillakh részvételével kiír egy tornát, melynek győztese kihívhatná a félnehézsúlyú világbajnok Bernard Hopkinst, a magyar bokszoló szerint azonban számára túl "hosszú ez a menetrend".

A WBC tervei szerint a kieséses rendszerű selejtező első körében Erdei a címet korábban már birtokló, és azt éppen Hopkins ellen elveszítő Pascallal csapna össze, de négyes torna létrejötte azonban - legalábbis a korábban felsorolt bokszolókkal - még közel sem biztos.

"Menedzsereim tájékoztattak már erről a lehetőségről, ráadásul Pascal amúgy is benne volt a pakliban mint lehetséges ellenfél. Az igazság azonban az, hogy nekem egy kicsit hosszú ez a menetrend, vébéöv megszerzésének lehetősége nélkül. Persze Hopkins nagy álom, de én inkább vb-címért bokszolnék" - nyilatkozta a Blikknek Erdei, aki jelenleg sérüléssel is bajlódik, amelyet legutóbbi, Byron Mitchell elleni mérkőzésén szedett össze. "Megsérült a kézfejem, és nem akar gyógyulni. Mohácsi János doktor most injekciókúrát végez, és csinos gipszet is kaptam, hogy ne mozogjon a sérült rész. Remélem, elkerülöm a műtétet."

Az ügyben Erdei menedzsere, Christof Haverkamp is megszólalt, aki a német Figosport.de weblapnak nyilatkozva elmondta, hogy megvizsgálják a lehetőséget, de mivel másokkal is tárgyalásban állnak, és Erdeit több komoly szövetség is magasan jegyzi a ranglistáján, egyáltalán nem biztos, hogy a WBC-vonal és az eliminációs selejtező felé indulnak el.

Jean Pascal promótere, Yvon Michel szintén úgy nyilatkozott, hogy elsősorban egy Bejbut Sumenov (WBA) vagy Tavoris Cloud (IBF) elleni címmérkőzésben gondolkoznak, ezen lehetőségek - ha valamelyik összejön - prioritást élveznek a WBC tornájával szemben.

Profiboksz.hu