Vágólapra másolva!
Hosszú kihagyás után, augusztus 26-án ismét szorítóba lép Balzsay Károly, a WBO korábbi nagyközépsúlyú világbajnoka. A magyar két felhozómeccs után máris vb-övért bokszolhat, de ehhez otthonában kell vernie a címvédőt. 

A magyar bokszoló szerencsésnek mondhatja magát, hiszen két felhozómérkőzés után ismét a világbajnoki címért szállhat szorítóba, ráadásul csapata, az Universum Box Promotion is új erőre kapott egy tőkeerős befektető segítségével.

Balzsayra azonban nem akármilyen erőpróba vár: Ukrajnában kell megszereznie a címet a veretlen Sztanyiszlav Kastanovtól.

"Nagyon örülök ennek a lehetőségnek, keményen dolgoztam azért, hogy ismét a legjobbak közé kerülhessek. A Stieglitz és Gutknecht elleni vereségeken már túltettem magam, erősebb vagyok, mint valaha. De ez nagyon kemény mérkőzés lesz, nem véletlenül vezeti Kastanov a WBA ranglistáját, ráadásul idegenben bokszolok, az ő városában, az ő országában. Nagyon nehéz lesz, de tudom, hogy mit akarok, és elhozom az övet" - nyilatkozta Balzsay, aki részben csapattársának, Dimitri Sartisonnak köszönheti a lehetőséget.

A nemrég még WBA-bajnok Sartison komoly sérüléseket szedett össze a Robert Stieglitz elleni címegyesítésre készülvén, a szervezet pedig a felépüléséig szabaddá tette az övet, így csaphat össze a ranglista két legjobbjaként jegyzett Kastanov és Balzsay a megüresedett trónért.

"Mindig is hittünk Károly képességeiben, sosem kételkedtünk abban, hogy vissza fog térni, mindent ki fog adni magából, hogy megszerezze a címet" - mondta Klaus-Peter Kohl. A párharc győztesére az említett Sartison vár majd, miután felépült sérüléséből.

Forrás: www.profiboksz.hu