Vágólapra másolva!
Drámai végkifejlet, papírforma eredmény: röviden így lehetne jellemezni a szombat esti Denisz Lebegyev és Roy Jones Jr. cirkálósúlyú összecsapását. A legendás amerikai öklöző jól tartotta magát, de tíz másodperccel a meccs vége előtt kiütötték.

A Moszkvában megrendezett mérkőzés előtt a szurkolók és a szakértők többsége egyetértett abban, hogy a hosszú ideje zuhanórepülést folytató, 42 éves Jones számára öngyilkosság bevállalni a nagyütő orosz elleni találkozót, főleg cirkálósúlyban.

Ennek ellenére a legendás pensacolai bunyós a tízmenetes összecsapás nyitó meneteiben meglepően jól tartotta magát, a pontatlan Lebegyev nem tudott igazán látványos fölényt kiharcolni, azonban az idő múlásával egyre passzívabbá vált a többszörös világbajnok amerikai, míg a riválisa egyre gyakrabban talált.

A találkozó záró harmadában már egyértelműen dominált a Kosztya Tszyu által felkészített orosz bunyós, és többször is megrendítette fáradó és lelassuló ellenfelét. A dráma a zárómenetben következett be: előbb Jones csípte meg egy jobbossal Lebegyevet, aki a kötelekre szédült (számolás nem történt), majd a gyorsan visszatámadó orosz a köteleknél egy fejre mért kombinációval megrendítette Jonest.


A nagy bajban lévő Jones ekkor már védekezésképtelen volt, és mivel a mérkőzésvezető, Steve Smoger késve reagált, Lebegyev még egy kemény ütést elhelyezett roggyant riválisa fején, aki öntudatlanul bukott előre. A bíró számolás nélkül azonnal véget vetett a mérkőzésnek, amelyből mindössze tíz másodperc volt hátra. Percekig ápolták a földön fekvő Jonest, ám később fel tudott kelni, és a sarokban ülve hallgatta, ahogy kihirdetik Lebegyev TKO-győzelmét.

Forrás: RIA Novosti/Mikhail Fomichev

Jones ezzel immár harmadik vereségét szenvedte el sorozatban, míg a legutóbb Marco Huck ellen világbajnoki mérkőzést elbukó 31 éves Lebegyev 22. győzelmét könyvelhette el.

www.profiboksz.hu