Vágólapra másolva!
Az ötvenezer dollár összdíjazású floridai tenisztornán induló Babos Tímea és Czink Melinda párosban egymás ellen meccselt. Babosék nyertek, a magyar lány utána egyesben is továbbjutott.

A két magyar párosbéli csatája előtt Czink Melinda partnere, Valerija Szolovjeva egyesben izgalmas mérkőzésen, három játszmában kikapott. Az orosz lány már alaposan elfáradva játszott Babosék ellen.

A negyedik helyen kiemelt Babos Tímea, Melanie South páros két szoros szettben győzte le Czinkéket.

Babos egyéniben is továbbjutott, méghozzá az amerikai Julie Ditty ellen. A 32 éves hazai versenyző a 248. helyen áll a rangsorban, a tíz hellyel hátrébb lévő magyar játékos 6:2, 6:4 arányban győzte le.

"A mérkőzés egyes időszakaiban nagyon jól játszottam, és szerencsére az összpontosításommal egész meccsen nem volt gond. Úgy érzem, az előző héthez képest fejlődtem, aminek nagyon örülök. Arra is büszke vagyok, hogy édesanyám otthon, Magyarországon is láthatta a meccsemet, hála az internetes közvetítésnek" - számolt be floridai bemutatkozásáról Babos.

A következő körben Babos ismét egy amerikaival, Jessica Pegulával párbajozik. Vele a múlt héten Charlottesville-ben óriási csatát vívott, és szetthátrányból talpra állva (1:6, 7:5, 7:5) nyert. Ha a világranglistán több mint kétszáz pozícióval jobban álló Babos nyer, a negyeddöntőbe jutásért járó 18 ponttal a 240. hely környékére lép előre a WTA-rangsorban.