Vágólapra másolva!
A hétfői szakaszon balesetben elhunyt belga Wouter Weylandt csapata, a Leopard-Trek kedden késő este bejelentette, visszalép a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenytől.

"A Leopard-Trek versenyzői befejezték a viadalt tekintettel csapattársuk és barátjuk, Wouter Weylandt halálára" - olvasható a luxemburgi székhelyű istálló közleményében.

A szerencsétlenül járt 26 éves bringás hétfőn, 24 kilométerre a céltól, a Passo del Boccóról lefelé jövet elvesztette uralmát kerékpárja felett, és 70 km/órás sebességgel falnak ütközött. A televíziós felvételeken látható volt, hogy Weylandt eszméletlenül feküdt a földön, és erősen vérzett. Az orvosok azonnal a segítségére siettek, 40 percen át próbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel.

A Giro résztvevői Weylandt emlékének szentelték a keddi, negyedik etapot, így az nem számított bele az összetett eredménybe. Az utolsó 1000 métert a Leopard-Trek versenyzői és az elhunyt egyik legjobb barátja, a szakasz után a Giro folytatásától szintén visszalépett amerikai Tyler Farrar összekapaszkodva tette meg, miközben a többi kerekes mintegy 50 méterrel lemaradva haladt az összetettben élen álló brit David Millar vezetésével.