Vágólapra másolva!
Odlanier Solis egy beszedett ütés és térdsérülése miatt az első menetben kikapott Vitalij Klicskótól a WBC márciusi nehézsúlyú címmeccsén. A kubai hét hónapig nem bunyózhat, addig is kijelentette: az ukrán bokszolói szempontból egy nulla, meglepő, hogy mennyire gyenge.

Visszavágót szeretne Odlanier Solis. A kubai olimpiai bajnok nemrég szenvedett sima kiütéses vereséget Vitalij Klicskótól, majd olyan szerencsétlenül ért földet, hogy súlyos térdsérülést szenvedett.

A kubait azóta megműtötték, most kórházi ágyából üzent az ukrán világbajnoknak: "Bízom benne, hogy Vitalij elég férfi ahhoz, hogy visszavágót adjon. Küzdjünk meg újra Kölnben, akik fizettek ezért a találkozóért, most ingyen jöhetnének, én nem akarok pénzt keresni ezzel a meccsel, csak a címedet akarom!"

Solisnak alaposan megváltozott a véleménye a profi bokszról, korábban több interjúban is azt mondta, hogy csak munkának tekinti az ökölvívást: "Ez most megváltozott, új célom van, világbajnok akarok lenni és sokáig az maradni. Láttam, milyen egyszerű legyőzni Vitalijt. Ha nem jött volna közbe a sérülés, akkor szétszedtem volna. Bokszolói szempontból egy nulla, nagyon meglepett, hogy ennyire gyenge."

Solis a tervek szerint hat-hét hónap múlva kezdheti el az edzéseket, de előtte újabb műtét vár rá április 15-én, hogy rendbe tegyék súlyosan károsodott porcízületét.

www.profiboksz.hu