Vágólapra másolva!
Bár százszázalékos biztossággal csak a jövő héten döntenek a világbajnoki indulásról, a vesemedence-gyulladásból felépült Hoffmann Nóra szerint nem lenne célszerű jégre lépniük az április 25-én kezdődő moszkvai vébén. A 26 éves magyar jégtáncos jelenleg még Magyarországon tartózkodik, de jövő hétfőn már visszautazik az orosz fővárosba, s betegsége után először tud majd ismét jégen gyakorolni párjával, Zavozin Makszimmal.

"Meglátjuk, hogyan megy majd az edzés, minden attól függ" - nyilatkozta szerdán Hoffmann. "Előfordulhat, hogy úgy érezzük majd, egyáltalán nem befolyásolja a teljesítményünket, hogy az elmúlt hetekben nem tudtunk korcsolyázni. Ezzel együtt most úgy gondolom, félig felkészülten, nem tökéletes programmal, ha csak a legkisebb bizonytalanság is felmerül, egy olyan szintű párnak, mint a miénk, nem célszerű részt vennie a világbajnokságon."

A jégtáncos az elmúlt napokban folyamatosan konzultált a magyar orvosokkal, akik végül azt mondták, gyulladása teljesen elmúlt, akár jégre is léphet, ennek ellenére egy ideig még egészségügyi kockázata is van a korcsolyázásnak.

Hoffmannt március 23-án vitték kórházba, 39 fok feletti lázzal, izomgörcsökkel és derékfájdalommal. Az orvosok sokáig nem tudták megmondani, hogy pontosan mi a baj, néhány nappal később azonban megszületett a végső diagnózis. A jégtáncos másfél hetet töltött az egyik moszkvai kórházban, majd múlt pénteken hazautazott.