Vágólapra másolva!
A norvég váltóval aratott sikere után második aranyérmét nyerte Emil Hegle Svendsen, aki szombaton a férfiak 15 km-es, tömegrajtos versenyében bizonyult a legjobbnak az oroszországi Hanti-Manszijszkban zajló sílövő-világbajnokságon.

A kétszeres olimpiai bajnok, 25 éves sportoló összességében ötödik világbajnoki aranyérmét gyűjtötte be, ezúttal kiváló futóteljesítményének köszönhetően győzött, ugyanis annak ellenére haladt át elsőként a célvonalon, hogy ő a lövészet során egyszer hibázott, míg a második orosz Jevgenyij Usztjugov hibátlanul tüzelt.

férfi tömegrajtos verseny, 15 km, világbajnok:
Emil Hegle Svendsen (Norvégia) 38:42.7 perc (1 lőhiba)
2. Jevgenyij Usztjugov (Oroszország) 5.0 mp hátrány (0)
3. Lukas Hofer (Olaszország) 14.3 mp h. (1)

női tömegrajtos verseny, 12,5 km, világbajnok:
Magdalena Neuner (Németország) 36:48.5 p (4 lőhiba)
2. Darja Domracseva (Fehéroroszország) 4.8 mp hátrány (3)
3. Tora Berger (Norvégia) 14.0 mp h. (3)

A férfiaknál a svájci Dario Cologna, míg a nőknél sorozatban harmadszor a lengyel Justyna Kowalczyk nyerte a sífutók Világkupa-sorozatát. Cologna azzal tett szert behozhatatlan előnyre, hogy szombaton a finnországi Lahtiban győzött a 20 km-es üldözéses versenyben, s így 450 ponttal vezet a mostani állomást kihagyó, múlt héten befejeződött vb-n három aranyérmet nyerő norvég Petter Northug előtt. Cologna 2009 után másodszor diadalmaskodott a Vk-sorozatban.

Kowalczyk szombaton második lett a norvég Therese Johaug mögött a 10 km-es üldözéses számban, de így is 600 pontra növelte előnyét a szintén norvég, a vb-n négyszeres győztes Marit Björgennel szemben.