Vágólapra másolva!
Hetedik helyen végzett vasárnap a három kazah versenyzővel kiegészített magyar válogatott az oroszországi Mahacskalában rendezett szabadfogású birkózó csapat-világbajnokságon.

Magyarország egy győzelemmel és három vereséggel zárt, így negyedik lett az ötösben. A válogatott a hetedik helyért Kirgizisztánnal mérkőzött meg.

Az első három pár után, melyek során a kazah légiósok szerepeltek, 2-1-es előnyhöz jutott Gulyás István szövetségi kapitány csapata. Ezt követően a világbajnoki bronzérmes Hatos Gábor (74 kg) következett, aki meglepetésre két menetben kikapott riválisától, ráadásul úgy, hogy mindkétszer vezetett.

A 84 kilóban Veréb István nagyszerűen kezdett Aibek Uszupov ellen, ám a simán megnyert első két perc után a másodikban és a harmadikban is a kapaszkodás döntött, melyben ellenfele volt a kedvezményezett, aki ezt ki is használta.

Ezek után Kiss Gergely (96 kg) meccs nélkül győzött, így Ligeti Dániel kezében volt a győzelem. A fiatal, 120 kilós magyar, ahogy szinte az összes korábbi találkozóján, ezúttal is nagyszerűen birkózott, és két menetben (1-0, 1-0) legyőzte Ajaal Lazarjevet.

A magyar együttes a kirgizek mellett Grúzia és Bulgária válogatottját utasította maga mögé a csapat-vb-n.