Vágólapra másolva!

Jók az esélyei a DK-csapatnak a Bagdatisz nélkül felálló ciprusiak ellen

Hétfőn utazik el a magyar férfitenisz-válogatott a ciprusiak elleni Davis-kupa-mérkőzésre, amelyre az euro-afrikai zóna II. csoportjának első fordulójában kerül sor a jövő hét végén Nicosában. Hornok Miklós DK-kapitány győzelmet vár az összecsapáson.

"Balázs Attila és Kellner Ádám vírusfertőzést kapott, így majd csak szombaton kezdenek edzeni, de nagyon bízom abban, hogy mire Ciprusra érünk már teljesen egészségesek lesznek" - mondta Hornok Miklós. "A realitás alapján feltétlenül győznünk kell, hiszen a hazaiak legjobbja, Markosz Bagdatisz már korábban bejelentette, hogy nem játszik. Persze az ördög nem alszik, akár az utolsó utáni pillanatban is változtathat a döntésén."

Hornok elmondta, hogy a Balázs Attila, Kellner Ádám, Fucsovics Márton, Bardóczky Kornél összeállítású csapat utazik Ciprusra. A DK-kapitány kifejtette azt is, hogy magyar győzelem esetén várhatóan a fehérorosz válogatott lesz a következő ellenfél.

"A fehéroroszok a legerősebb összeállítású együttesükkel várják a tartalékos bolgárokat Minszkben, így borítékolható a hazai siker" - mondta. "Ebben az esetben a második fordulóban mi fogadnánk a fehéroroszokat, ami komoly előny. Persze ne szaladjunk ennyire előre, egyelőre a ciprusiakkal kell foglalkozni és az sem lesz könnyű, hiszen a fanatikus hazai közönség biztatása mellett a helyiek mindent elkövetnek majd a győzelem érdekében."

Az összecsapásra március 4. és 6. között kerül sor Nicosiában, sikeres szereplés esetén a fehérorosz-bolgár párharc nyertese lesz a következő ellenfél (július 8-10.). Az I. csoportba jutáshoz három siker kell.