Vágólapra másolva!

Magyar kardsiker a Héraklész junior Világkupán

Márton Anna személyében magyar győztest avattak a női kardozók vasárnapi versenyében a budapesti Héraklész junior vívó Világkupán.

Márton a 64-es táblán 15-10-re verte a spanyol Elisa Rodriguezt, 15-12-re a francia Beline Boulay-t, 15-13-ra az olasz Caterina Navarriát, 15-11-re az orosz Alekszandra Satalovát, 15-10-re a francia Kenza Boudad-t, végül 15-14-re az orosz Jelizaveta Kirijanovát. Boudad mellett még az olasz Martina D,Andrea vehetett át bronzérmet. A legjobb 16-ig jutott - 13. lett - Várhelyi Kata a 106 vívót felvonultató mezőnyben.

A 130 férfi kardozó versenyében a hazaiak közül Puy Sebestyén jutott a legtovább, kilencedikként fejezte be szereplését. A dobogóra a német Richard Huebers és Maximilian Kindler, valamint a francia Emmanuel Gans és az orosz Kamill Ibragimov állhatott fel. Szombaton a párbajtőröző File Mátyás bronzérmet szerzett.

Férfi Vk: jó vívással is csak kilencedik a csapat

A nyolcaddöntőben az ukránoktól elszenvedett kéttusos vereség miatt csak a kilencedik helyen végzett a magyar férfi kardválogatott az olaszországi Padovában rendezett vasárnapi Világkupa-versenyen.

Kovács Tamás szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta, hogy egyetlen asszón úszott el a negyeddöntőbe jutás. A magyar csapat sokáig vezetett, aztán 35-30-nál Iliász Nikolász 10-3-ra kikapott, a végén pedig Szilágyi Áronnak már csak egy 5-5-ös döntetlenre futotta erejéből (43-45).

"Nikolász talán még túl fiatal ahhoz, hogy elbírja a nagy terhet, hullámzóan vívott, de igaz ez Áronra is. A két öreg, Lontay Balázs és Decsi Tamás viszont végig jól teljesített" - értékelt a kapitány.

A csapat a további három összecsapását nagy fölénnyel nyerte meg, a lengyeleket 45-34-re, a kínaiakat 45-37-ra, a spanyolokat pedig 45-32-re verte. Az egy nappal korábban végetért egyéni versenyben három magyar jutott a 32 közé: Szilágyi 18., Decsi 24., Lontayt 29. lett a 161 fős mezőnyben.