Vágólapra másolva!
Bejutott az 1500 méteres szám elődöntőjébe pénteken Heidum Bernadett a rövidpályás gyorskorcsolyázók Moszkvában zajló Világkupa-versenyén.

A januári Európa-bajnokságon összetettben ezüstérmes magyar 1000 méteren is továbbjutott, így érdekelt lesz a szám szombati negyeddöntőjében, akárcsak Keszler Andrea. Darázs Rózsa mindkét távon, Lajtos Szandra pedig 1000 méteren állt rajthoz, ők a szombati reményfutamokban folytathatják a küzdelmet.

Az 1000 méteres selejtezős futamában kizárt Huszár Erika 500-on továbblépett, így ott ő érdekelt lesz a negyeddöntőben. Keszler és Lajtos az 500-as reményfutamokban folytatja szombaton. A férfiaknál Knoch Viktor és Burján Csaba sem lépett tovább a selejtezőből, előbbi 1500-on és 500-on, utóbbi 1500-on és 1000 méteren szerepel tovább a reményfutamokban.

A Huszár, Darázs, Heidum, Keszler összetételű női váltó a pénteki nap záróversenyén a kanadaiak mögött futamában második lett az amerikaiakat és a németeket megelőzve, ezzel bejutott a szombaton sorra kerülő elődöntőbe.