Vágólapra másolva!
Idő előtti győzelemmel, kilencedik alkalommal védte meg a Bokszvilágszövetség (WBA) középsúlyú világbajnoki címét a német Felix Sturm, miután a 7. menetben megállította kihívóját, az amerikai Ronald Hearnst.

A 32 éves, egykori Universum-bunyós Felix Sturm szombaton este Stuttgartban húzott kesztyűt az előzetesen esélytelennek tartott Ronald Hearns ellen, akit legendás édesapja, a korábbi sokszoros világbajnok Thomas is elkísért az összecsapásra.

A német címvédő a tőle megszokott stílusban a találkozó nyitómeneteiben szinte csak elsőkezes balegyeneseket ütve és folyamatosan, de megfontoltan előre gyalogolva irányított, míg a kihívó gyors távoli, testre is irányuló kombinációkkal igyekezett megállítani, illetve csírájában elfojtani a világbajnok támadásait, kevés sikerrel.

Az amerikai bunyós ütései nagy részben Sturm magas kettősfedezékén haltak el, és csak elvétve talált be a kesztyűk között vagy alatt Hearns, ezzel szemben a német egyenesei gyakorta érték el a hátráló kihívó fejét.

Az ötödik menetben rövid időre magára talált Hearns, és előremenetbe kapcsolva próbálta átvenni az irányítást, de a fegyelmezett és türelmes Sturm gyorsan visszakontrázott. Hearns bal szeme a sok találat következtében rondán bedagadt, a szája, valamint az orra is erősen vérezni kezdett, de a szünetekben sikerült megfelelően kezelni az amerikai sérüléseit.

A 7. menetben aztán véget ért az egyoldalú mérkőzés: a meglepő módon fáradni látszó Sturm a sarokba szorította, és pontos fejre mért kombinációval megrendítette az elcsigázott Hearnst, akit Raul Caiz Jr. mérkőzésvezető számolás nélkül leléptetett, és kihirdette a 35. profi sikerét elkönyvelő Sturm technikai KO-győzelmét.

Forrás: Profiboksz.hu