Vágólapra másolva!
A döntőig menetelt Lukács Dénes a 15 ezer dollár összdíjazású brownsville-i tenisztornán. A korábban a magyar Davis-kupa-válogatottban is szerepelt játékos karrierje legjobb eredményét érte el.

A 24. születésnapját pénteken ünnepelte Lukács, aki hatévesen kezdett el teniszezni, sorra aratta a győzelmeket a juniorok között, majd megnyerte a 18 éven aluliak magyar bajnokságát is, 2006-ban pedig helyet kapott a magyar Davis-kupa-válogatottban a Bulgária elleni mérkőzésen.

Ezután az Egyesült Államokba költözött, a Baylor Egyetemen kezdett el tanulni, az egyetemi bajnokságban pedig négy év alatt egyéniben százhetvenegy meccset játszott, ebből százharmincötöt megnyert, ezzel a sorozat egyik legjobb játékosává nőtte ki magát. Az úgynevezett Big 12 bajnokságban (a tizenkét legrangosabb tornán) 22-2-es mérleggel zárt, a négy év alatt mind a 12 tornát sikerült megnyernie.

Az egyetem után Lukács Dénes az Amerikai Tenisz Szövetség (USTA) Pro Circuit sorozatában próbál szerencsét, és célja, hogy 2011-ben a legjobb 200 közé kerüljön az amerikai ranglistán. Az USTA Pro Circuit egyik állomása volt a 15 ezer dollár összdíjazású brownsville-i torna, amelyen szabadkártyásként az első fordulóban 6:0, 6:2-re verte az amerikai Lance Vodickát, majd a második kiemelt brit Daniel Coxot is simán, 6:3, 6:4-gyel búcsúztatta, a nyolc között a hatodikként rangsorolt Marco Trungellitit is legyőzte 6:4, 7:5-re, majd az elődöntőben a harmadik kiemelt moldovai Roman Borvanov sem bírt a magyar játékossal, aki 6:4, 6:1-re nyert.

Lukácsot csak a döntőben tudták megállítani, a negyedik helyen rangsorolt amerikai Nicholas Monroe 6:3, 3:6, 6:1-re győzött, de Lukács így is karrierje legjobb eredményét érte el.