Vágólapra másolva!
Megszerezte élete első bokszvilágbajnoki címét a könnyűsúlyú Brandon Rios, a kőkemény mexikói bunyós tizedik menetes KO-val szerezte meg Miguel Acosta WBA bajnoki övét.

A szikrázóan kemény meccsen Acosta a 3. menet végén megcsípte a veretlen Riost, aki azonban ellenállhatatlanul ment tovább előre, és a hatodik kanyarban már ő könyvelhetett el egy leütést. Ez a menet fordulópont volt a találkozón, ugyanis az addig kiválóan teljesítő címvédő szétesett, a 8. menetben újra padlóra került, majd a 10. felvonásban olyan súlyos verést kapott Riostól, hogy a ringsegédek leállították a meccset.


Sikerével a mexikói bunyós egyértelműen a legjobb könnyűsúlyúak közé emelkedett, de még fejlődnie kell ahhoz, hogy az igazán nagy sztárnak számító Juan Manuel Marquez vagy Humberto Soto ellen is eséllyel lépjen ringbe.

Megvédte WBO légsúlyú világbajnoki címét Julio Cesar Miranda. A 31 esztendő mexikói öklözőnek nehezen indult az Arden Diale elleni találkozója, miután már a nyitó menetben a padlón találta magát. A címvédő azonban összekapta magát, és harcos bunyóval a harmadik menetre felörölte a kihívó ellenállását, aki kétszer is a földre került mielőtt a vezetőbíró negyedik menetes TKO-t hirdetett. A győzelemmel Miranda harmadik alkalommal védte meg tavaly nyáron megszerzett világbajnoki címét.

www.profiboksz.hu