Élő:
Vágólapra másolva!
Risztov Éva sikeres évet zárt 2010-ben. Hosszútávúszóként megnyerte az Európa-kupát, és szakágában az év magyar sportolójának választották. Idén leginkább a sanghaji világbajnokságra készül, és nem tartja kizártnak, hogy később politikai pályára lép.

"Nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan betörök" - nyilatkozta a Délmagyar.hu-nak Risztov Éva. "Bár teljes meglepetésként nem ért, mert korábban rengeteget úsztam. Ezzel együtt, ha 2010 elején azt mondják, hogy én leszek az év sportolója, jót nevetek a felvetésen, de ahogy jöttek az eredmények, ez egyre reálisabbnak tűnt."

Bár korábban is úszott, a hosszútávúszás a körülmények miatt teljesen más sportág, amit még mindig tanul, és minden verseny újdonságként hat rá. Az eddigi eredmények meggyőzték, hogy edzőjével, Vajda Tamással jó úton járnak.

A tavalyi versenyek közül egyiket sem emelte ki, mindegyik más miatt marad emlékezetes a számára: az Európa-bajnokság a hazai környezet és a közönség, a többi pedig a nagyobb sikerek miatt. Az idei főverseny a júliusban rendezendő sanghaji világbajnokság lesz, amelyen szeretne az első hatban végezni.

Jelenleg dupla teher hárul Risztovra, ugyanis az edzések mellett elkezdődött a vizsgaidőszak is a debreceni egyetem állam- és jogtudományi karán, ahol az igazgatás-szervezés szak hallgatója.

"Ez a képzés valóban a közélet felé tereli az embert, vagyis nem zárom ki, hogy majd a civil életben politikusi pályára lépek. Bármit hozhat az élet. Remélem, EU-elnökségünk fél éve alatt a sport is előtérbe kerül!"