Vágólapra másolva!
Idő előtt véget ért Evander Holyfield Sherman Williams elleni nehézsúlyú bokszmérkőzése, a 48 éves legenda ugyanis a második menetben megsérült, és mivel a meccs lepontozásához négy menet szükséges, nem hirdettek végeredményt.

Holyfield első ízben tette kockára a tavaly áprilisban, Francois Botha kiütésével megszerzett WBF nehézsúlyú bajnoki címét, a korábbi cirkáló-, valamint többszörös nehézsúlyú világbajnok ellenfele a bahamai Sherman Williams (34 győzelem, 11 vereség, 2 döntetlen) volt.

A találkozó idő előtt, egy sérülés miatt eredmény/döntés nélkül (no contest) ért véget, ugyanis Holyfield bal szeme a második menetben egy vétlennek ítélt fejelés következtében megsérült. A 48 éves amerikai bunyós a harmadik felvonásra még kijött, azonban a sérülése tovább súlyosbodott.

Miután Holyfield a harmadik etapot követő szünetben jelezte, hogy problémák vannak a látásával, a mérkőzést befejezettnek nyilvánították. Mivel a szabályok szerint minimum négy menetre van szükség ahhoz, hogy lepontozható legyen az összecsapás, nem hirdettek végeredményt, és döntés nélkül ért véget a találkozó.


A mérkőzést követő hírek szerint Holyfield sérülése olyan súlyos, hogy vélhetően el kell halasztani a március 5-re, Koppenhágába tervezett Brian Nielsen elleni következő összecsapását.

www.profiboksz.hu