Vágólapra másolva!
Hivatalosan ugyan csak három éve vonult vissza, utolsó komoly versenyét azonban 2004-ben, az athéni olimpián vívta Inge de Bruijn. A négyszeres olimpiai bajnok holland úszónő a visszatérésen gondolkodik, s lehetséges, 37 évesen ismét megpróbálkozik a csúcsra jutni.

Nem zárta a visszatérés lehetőségét Inge de Bruijn, a hollandok négyszeres olimpiai, ötszörös világ- és háromszoros Európa-bajnok úszója.

"Szeretném saját magamnak is megválaszolni a kérdést, visszatérjek vagy sem" - nyilatkozta a csinos sportoló a budapesti úszó Európa-bajnokságon, hozzátéve: "Az igaz, hogy nagyon fittnek érzem magam."

A holland média hosszabb ideje pedzegette, hogy De Bruijn visszatérhet, a 37 éves csillag rendszeresen edz, s nem lenne váratlan, ha ismét felbukkanna néhány viadalon, s 50 méter gyorson versenybe szállna.

A csillag hetek óta edzőtáborban készül, trénere, Jacco Verhaeren a De Volkskrant című lapnak megerősítette ezt, elmondta, tanítványa napi 4500 méter úszással készül. A november 25-28-a között Eindhovenben megrendezésre kerülő rövid pályás kontinensviadalt hazánkban népszerűsítő klasszis akár magán a viadalon is elindulhat.

"Amikor először megkeresett, hogy újrakezdené, azt hittem, viccel. De most már tudom, nem. Sőt, ha ő úgy akarja, akár a rövid pályás Eb-n is rajtkőre állhat, csak rajta múlik" - mondta Verhaeren.

Forrás: AFP

De Bruijn szeme előtt pozitív példa is lebeghet, hiszen a 2008-as pekingi olimpián az amerikai Dara Torres 41 évesen három ezüstérmet is szerzett, a két váltóban szerzett medál mellett 50 gyorson mindössze egy századmásodperccel maradt le az aranyról a német Britta Steffennel szemben.