Vágólapra másolva!
Shane Mosley leiskolázása után az egész bokszvilág kiváncsi arra, hogy mihez tud kezdeni Floyd Mayweather a hozzá hasonlóan zseniális Manny Pacquiaóval.

Mayweather kijelentette, kész kiállni a Fülöp-szigeteki rivális ellen, de csak akkor, ha az hajlandó elfogadni, hogy bármikor ellenőrizhetik vér- és vizeletvizsgálatokkal.

Korábban éppen azért hiúsult meg Mayweather és Pacquiao összecsapása, mert utóbbi nem volt hajlandó elfogadni az amerikai doppingellenőrzési javaslatát.

Pacquiao álláspontja, úgy fest, az év elejéhez képest gyakorlatilag semmit nem változott a kérdéskörrel kapcsolatban, hiszen - ahogy akkor is - 24 nappal a meccs előtt már nem akar vérvételt. "Részemről belemegyek az olyan tesztekbe, amelyeket nem a meccs időpontjához közeledve bonyolítanak le, mivel, ha a találkozó előtt nem sokkal vért vesznek tőlem, abból nekem származik hátrányom, hiszen én vagyok a kisebb."

Az ökölvívás történetében a Mayweather-Mosley meccs volt az első olyan találkozó, ahol a bunyósokat folyamatosan, véletlenszerűen ellenőrizték vér- és vizeletvizsgálatokkal.

www.profiboksz.hu