Vágólapra másolva!
Marosi Ádám és Gyenesei Leila jóvoltából a férfiak és a nők mezőnyében is címvédés történt az öttusázók országos bajnokságán, melyet Tatán és Budapesten bonyolítottak le.

A férfiak már szerdán elkezdték a küzdelmeket, akkor a víváson, az úszáson és a lovagláson estek túl, aztán csütörtökön következett számukra a lézeres lövészettel kombinált futás.

A tavaly világbajnok Marosi végig kontrollálta a versenyt, magabiztosan győzött. Mivel az ob nyílt volt, olaszok, egyiptomiak, britek, litvánok és oroszok is elindultak, s az abszolút sorrendben Marosi mögött két olasz öttusázó, Pierpaulo Petroni és Federico Giancamilli végzett. A hazai sorrendben Kasza Róbert lett a második, Tibolya Péter pedig a harmadik.

A nők bajnokságát egy napon, csütörtökön rendezték, az egyes számok a szokásostól eltérő sorrendben zajlottak. Tatán volt a vívás, az úszás és a kombinált szám, s ezek lezárultával utazott a mezőny Budapestre, a lovaglásra. Gyenesei Marosihoz hasonlóan jelentős előnnyel végzett az élen. A magyar bajnoki sorrendben Pataki Viktória és Cseh Krisztina követte őt, a nemzetköziben pedig a brit Samantha Murray és Pataki.

eredmények, férfiak, egyéni (32 induló):
1. Marosi Ádám (BHSE) 5844 pont
2. Kasza Róbert (KSI) 5644
3. Tibolya Péter (UTE) 5588

csapat:
1. Alba Volán A (Demeter Bence, Demeter Gergely, Harangozó Bence) 16.172 pont
2. KSI (Kasza Róbert, Medveczky Bálint, Dorozsmai Viktor) 15.572
3. UTE (Tibolya Péter, Prill Péter, Németh Róbert) 15.536

nők, egyéni (21):
1. Gyenesei Leila (Alba Volán/Kaposvári Építők) 5264 pont
2. Pataki Viktória (KSI) 5144
3. Cseh Krisztina (BHSE) 5096

csapat:
1. BHSE (Cseh Krisztina, Tóth Adrienn, Filótás Edina) 14.548 pont
2. Alba Volán (Gyenesei Leila, Kovács Sarolta, Schlett Emese) 13.048
3. KSI (Pataki Viktória, Földházi Anita, Mészáros Brigitta) 12.664