Vágólapra másolva!
Gyors, idő előtti győzelemmel védte meg másodízben WBA nehézsúlyú világbajnoki címét David Haye. Az angol bunyós szombat este technikai KO-val verte honfitársát, a sydney-i olimpia nehézsúlyú aranyérmesét, Audley Harrisont a harmadik menetben.

A manchesteri MEN-arénában rendezett, a szigetországban nagy érdeklődéssel várt mérkőzés tapogatózó nyitópercekkel indult.

A kevés akciót hozó első menetet hasonló második felvonás követte (a címvédő talán egy fokkal agresszívabb volt, de a fordított alapállású kihívó továbbra is passzív maradt), azonban a harmadik etapban Haye magasabb fokozatba kapcsolt, és el is döntötte a találkozót - és csaknem szó szerint - 39 éves riválisát is.

Az említett menetben Haye előbb padlóra küldte a hosszú évek óta Kaliforniában élő Harrisont, majd a világbajnok letámadta a felálló kihívót, akit Luis Pabon mérkőzésvezető le is léptetett.

A 30 éves Haye ezzel a papírforma sikerrel őrzi a WBA szervezetnél birtokolt világbajnoki címét, míg a korábban nagy tehetségnek tartott, de a profik táborában komoly sikerek elérésre képtelen Harrison ötödik vereségét könyvelhette el.

www.profiboksz.hu