Vágólapra másolva!
Az egy év kihagyás után félnehézsúlyban visszatérő Erdei Zsolt hiába nyert múlt vasárnap, egyelőre nem szerepel a Ring Magazine nevű szaklap cirkálósúlyú ranglistáján.

"Erdei hosszú kihagyása és unalmas, nyolcmenetes győzelme a klubbunyós Samson Onyango ellen egyelőre nem elegendő ahhoz, hogy ismét felkerüljön a félnehézsúlyú ranglistára, figyelembe véve azt is, hogy 2009 januárja óta nem bokszolt ebben a súlycsoportban. Ugyanakkor, ha folytatja a visszakapaszkodást a félnehézsúlyú élmezőnybe, akkor a közeljövőben valószínűleg visszakerül a listára" - idézte a Profiboksz.hu Nigel Collins főszerkesztőt.

Erdei Zsolt egy hete vasárnap hajnalban, Atlantic Cityben szinte pontosan egy év után lépett ismét ringbe: a kenyai Samson Onyangót magabiztosan, egyhangú pontozással győzte le. Az eddigi 32 profi meccsét kivétel nélkül megnyerő magyar bokszoló tavaly novemberben az olasz Giacobbe Fragomeni ellen mérkőzött, s lett akkori sikerével a Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú világbajnoka, míg azt megelőzően közel hat éven át volt a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú bajnoka.