Vágólapra másolva!
A Magyar Teniszszövetség csütörtökön rendkívüli elnökségi ülést tart, amelynek fő témája az elnökség visszahívása. Nagy Tünde elnök elárulta, milyen elnökséggel képzelné el a folytatást.

Nagy Tünde korábban nyílt levélben szólította fel az elnökséget - saját magát is beleértve - a lemondásra. Válaszadásra 48 órát adott, ám az elnökség 3:7 arányban elvetette a kérdést.

"Azért támogattam volna a rendkívüli elnökségi ülés összehívását, mert az elnökség tagjai és az elnök illetve az alelnökök elképzelései közötti ellentét miatt egyszerűen nincs lehetőség az előrelépésre. Úgy gondoltam, a tisztújító közgyűlést már december 18-án meg lehetne tartani, de az elnökség túl közelinek tartotta az időpontot" - válaszolta akkor az [origo] érdeklődésére.

Amennyiben a tagság egy harmada támogatja az elnökaszony indítványát, úgy még ebben az évben, függetlenül az elnökség döntésétől, össze lehetne hívni a rendkívüli közgyűlést. Információnk szerint az elnök össze is állította azt az ígért listát, amely azon személyek nevét tartalmazza, akikkel el tudná képzelni a közös munkát.

A leendő elnökség tagjai közé Nagy Tünde elnök, illetve dr. Pákay Péter és Ablocnzy Balázs (SAP) alelnökök mellé 8+2 személyt jelölnének, utóbbi kettő neve még titok, őket Nagy csak "meglepetésemberként" emlegette.

A nyolc fő egyenlő megosztásban képviseli a gazdasági szakembereket és a szakmai stábot. Radó Péter (Novartis), Sütő András (Pronaos Kft.), Kerekes Péter (Dreher), Nagy László (Kunság-Szesz Zrt.) - mellett a szakmát Temesvári Andrea, Sávolt Attila, Krocskó József és Köves Gábor képviselné.