Vágólapra másolva!
Mayweather, Mosley vagy Martinez lehet Manny Pacquiao következő ellenfele, az unalmas Marquez viszont nem jöhet szóba. A szombaton Paul Williamst brutálisan kiütő Martinez kicsinek találja Pacqiaót.

A 32 éves Pacquiao hétfőn a manilai képviselőházban tartott sajtótájékoztatóján közölte, hogy 35 éves kora után már biztosan nem lép kötelek közé. A Boksz Világtanács (WBC) jelenlegi nagyváltósúlyú világbajnoka azt követően nyilatkozott a sajtónak, hogy átvette a legmagasabb állami kitüntetést.

Pacquiao, aki legutóbb, másfél hete Antonio Margarito legyőzésével szerezte meg a WBC övét, kijelentette: a következő meccsén Floyd Mayweather, Shane Mosley vagy pedig Sergio Martinez ellen szeretne ringbe lépni, mivel jelenleg kizárólag ők tudják motiválni.

A filippinó azt is elmondta, hogy a döntés a Top Rank kezében van, de az biztos, hogy Juan Manuel Marquez ellen nem fog ismét bokszolni, mert a meccs nem érdekli az embereket - ő maga sem nézné meg a tévében, annyira unalmasnak találná.

Martineznek túl kicsi Pacquiao

Múlt szombaton egy Paul Williams fejére mért óriási balhoroggal köszönt be a pound for pound listára a WBC középsúlyú világbajnoka, Sergio Martinez. Azóta természetesen általános találgatások tárgyát képezi az argentin öklöző következő potenciális ellenfele, és - mivel Martinez korábban nagyváltósúlyban is vitézkedett - szóba került a világ jelenlegi legjobb bunyósa, Manny Pacquiao is.

A középsúlyú világbajnok azonban nem látja értelmét egy, a filippínó öklöző elleni szupermeccsnek: "Manny Pacquiao túl kicsi. Rossz párosítás lennénk. Nem hiszem, hogy valaha összejön ez a mérkőzés. Viszont, ami Floyd Mayweathert illeti, ezt a meccset már sokkal valószínűbb, hogy össze tudnánk hozni. Nagy bokszoló, akivel szeretnék összecsapni."

A 35 éves bunyós elmondta, hogy még három-négy mérkőzést akar vívni, mielőtt szegre akasztja kesztyűit.

Profiboksz.hu