Vágólapra másolva!
Nagy meglepetésre a világelső spanyol Rafael Nadal kikapott honfitársától, Guillermo Garcia-Lopeztől az 551 ezer dollár összedíjazású bangkoki férfitenisz-torna szombati elődöntőjében.

Nadal az első játszmát ugyan biztosan megnyerte, ám a másodikban rövidítésben kikapott, míg a döntő szettet viszonylag simán, 6:3-ra bukta el. Garcia-Lopez ellenfele a finn Jarkko Nieminen lesz a vasárnapi fináléban.

eredmények, elődöntő:
García-López (spanyol) - Nadal (spanyol, 1.) 2:6, 7:6 (7-3), 6:3
Nieminen (finn) - Becker (német) 6:3, 6:2

Kuala Lumpurban az orosz Mihail Juzsnyij jutott elsőként döntőbe, miután legyőzte honfitársát, Igor Andrejevet.

eredmény, elődöntő:
Juzsnij (orosz, 4.) - Andrejev (orosz) 3:6, 6:0, 6:2

Az első helyen kiemelt dán Caroline Wozniacki nyerte meg a kétmillió dollár összdíjazású tokiói női tornát, miután a szombati fináléban legyőzte az orosz Jelena Gyemenytjevát.

A dán játékos az első játszmát simán elvesztette, ám a folytatásban átvette az irányítást, s végül kétórás küzdelem végén győzte le hetedikként rangsorolt riválisát.

döntő:
Wozniacki (dán, 1.) - Gyementyjeva (orosz, 7.) 1:6, 6:2, 6:3

Wozniacki a tokiói tornán Arn Grétát is legyőzte, aki ezután Pekingben próbált szerencsét, de a selejtező második fordulójában kikapott az orosz Vera Dusevinától, így nem jutott főtáblára a 4,5 millió dollár összdíjazású tornán.

Az első körben az osztrák Tamira Paszeken túljutott Arn a viadal honlapja szerint két játszmában, 77 perc alatt szenvedett vereséget orosz riválisától, aki négyszer vette el az adogatását, míg Arnak ez csupán egyszer sikerült.

A pekingi viadalon Szávay Ágnes alanyi jogon főtáblás, s már szombaton pályára lép az első fordulóban az orosz Jelena Vesznyina ellen.

eredmény, selejtező, 2. forduló:
Dusevina (orosz) - Arn 6:4, 6:2