Vágólapra másolva!
A tizedik menetben egy sorozás után padlóra küldte nigériai ellenfelét Vlagyimir Klicsko, így az ukrán nehézsúlyú ökölvívó megvédte profi világbajnoki címét a Frankfurtban rendezett címmérkőzésen.

A 2005-ös, első találkozójukhoz hasonlóan ismét ukrán győzelem született a Vlagyimir Klicsko és Samuel Peter mérkőzésén. A szombat esti frankfurti találkozó előtt a szakértők egyöntetű véleménye szerint a WBO, IBF és IBO szervezetek nehézsúlyú világbajnoki címeit birtokló Klicsko volt a toronymagas favorit, és a 34 éves bunyós hozta is a kötelezőt.

A Nigéria Rémálom becenevű Peter a találkozó elején a számára a győzelemhez vezető egyetlen lehetséges utat választva megpróbálta agresszorként letámadni a címvédőt, de az alacsonyabb nigériai kihívó hiába igyekezett hajolgatva közel kerülni a nagy fizikai fölényben lévő, és lábon is gyorsabb Klicskóhoz, a túlzottan széles horgok csak elvétve értek célba.

A pattogós megelőző ütésekkel és kemény hátsókezes bombákkal operáló ukrán bajnok rendre megelőzte Petert, aki továbbra is támadásban maradt. Az idő és a menetek múlásával a kihívó szemei elkezdtek bedagadni a pontos Klicsko-kombinációk következtében, illetve ezzel párhuzamosan a sok fogás és birkózás erősen rányomta a bélyegét a mérkőzésre.

A fáradó Peter a sok beszedett ütés ellenére sem adta meg magát, de a találati hatékonyságát összesítő statisztika minden bizonnyal siralmas képet mutathatott a találkozó utolsó harmadába fordulva.

A 10. menet aztán pontot tett az egyoldalú küzdelem végére: az etap közepén a sokkal kombinatívabb Klicsko egy fejre mért sorozattal megrendítette az előrehajoló és megszédülő Petert, aki padlóra is került, Robert Byrd mérkőzésvezető pedig azonnal jelezte, vége az összecsapásnak.


Ezzel a 10. menetes TKO-győzelemmel Vlagyimir Klicsko 55. profi győzelmét könyvelhette el, és 2008 februárja óta botlás nélkül óta őrzi egyesített világbajnoki címeit.

Forrás: Profiboksz.hu