Vágólapra másolva!
Szoros mérkőzésen, közel három óra játék után győzte le Mardy Fish a negyedik helyen kiemelt Andy Murrayt a 2,43 millió dollár összdíjazású, cincinnati keménypályás tenisztornán.

Már-már Grand Slam-tornán megszokott hosszúságú meccset játszott egymással Andy Murray és Mardy Fish Cincinnatiben. A 34 fokos hőségben a hétmeccses nyertes sorozatban lévő Murray hozta a rövidítést egy olyan első szett végén, melyben egyik játékos sem tudott brékelni.

A skót ereje ugyanakkor teljesen elfogyott, lényegében fel is adta a második játszmát. A döntő szettre aztán Fish is elfáradt, így végül egy újabb rövidítésben került ki a győztes.

A kulcsfontosságú tie-breakben a szabadkártyás amerikai ütött egy outot, de a vonalbírók nem látták, tovább játszották a labdamenetet, s végül Fishé lett a pont. Ha helyes ítélet születik, Murray 5-2-re vezetett volna, ehelyett a világranglista 36. helyezettje jó szerváival megfordította az állást.

"Olyan keményen dolgoztam, ahogy csak tudtam, hogy ismét formában legyek. Tiszta erőmből küzdöttem, és majdnem nyertem is. Bőven elég meccset játszottam a US Open előtt, azt hiszem" - mondta a zsinórban harmadik délben kezdődött meccsét játszó Murray.

Cincinnati, negyeddöntő:
Fish (amerikai) - Murray (brit, 4.) 6:7 (7-9), 6:1, 7:6 (7-5)

később:
Djokovic (szerb, 2.) - Roddick (amerikai, 9.)
Federer (svájci, 3.) - Davigyenko (orosz, 6.)
Nadal (spanyol, 1.) - Bagdatisz (ciprusi)