Vágólapra másolva!
A hetedik helyen kiemelt Szávay Ágnes két játszmában nyert csütörtökön Yvonne Meusburger ellen a 220 ezer dollár összdíjazású GDF Suez Grand Prix elnevezésű, budapesti salakpályás női tenisztorna nyolcaddöntőjében. A címvédő Szávay másfél óra alatt győzte le osztrák riválisát, Arn Gréta két játszmában kikapott a spanyol Anabel Medina Garriguestől.

A Szávay-Meusburger meccs első játszmájában sokszor egymás hibáiból élt a két játékos, a szett hajrájában a magyar teniszező elnyerte ellenfele adogatását és előnyhöz jutott. A folytatásban Szávay egyre jobban belelendült és végül biztosan jutott a legjobb nyolc közé. Kérdés, hogy ez a játék elég lesz-e a következő körben a francia Alizé Cornet ellen.

Arn Gréta kezdetben remek játékkal lepte meg negyedik helyen kiemelt ellenfelét, labdái voltak a 4:1-hez, ám lehetőségeit elpuskázta, s Medina Garrigues végül - nagy küzdelemben - megnyerte az első szettet. A folytatásban a magyar teniszező egyre többet hibázott, látszott, elveszítette hitét és végül alig maradt esélye a felzárkózásra.

Eredmény, nyolcaddöntő:
Szávay (7.) - Meusburger (osztrák) 7:5, 6:3
Dulgheru (román, 2.) - Csakvetadze (orosz) 7:6 (7-5), 1:6, 6:2
Medina Garrigues (spanyol, 4.) - Arn 7:5, 6:3
Cornet (francia) - Bacsinszky (svájci, 3.) 6:0, 6:4
Ondraskova (cseh) - Vinci (olasz, 6.) 6:4, 6:0

A negyeddöntő párosítása:
Dulgheru (román, 2.)-Sevastova (lett)
Cornet-Szávay
Medina Garrigues-Ondraskova
Schnyder (svájci)-Hercog (szlovén, 8.)