Vágólapra másolva!
1877 óta először nem indul férfi egyesben hazai játékos a wimbledoni tenisztornán. Jelen lesz viszont a világranglistán 259. skót Jamie Baker.

Idén először fordul majd elő, hogy férfi egyesben nem indul angol játékos Wimbledonban. A kulcsfugra James Ward, akinek nem adtak szabadkártyát a szervezők. A 23 éves játékos tavaly a legjobb 250-en belül volt a ranglistán, ám év végén lebetegedett. Ennek ellenére Ward megfelelt a helyi szövetség kritériumának, ám végül a skót Jamie Baker kapott meghívót.

"Kevesebb a brit játékos, mert kevesebb szabadkártyát osztunk ki idén. A héten azt láttam, hogy minden brit játékos minden pontért megharcol. Nekünk olyan környezetet kell teremtenünk, ahol nem a szabadkártyák miatt, hanem saját jogon vannak hazai teniszezők, és nem csak az első fordulóban, hanem a torna későbbi szakaszán is" - mondja a kártyák kiosztásáért felelős Leon Smith.

Ward jelenleg 252. a ranglistán, amiért eredetileg kapott is volna szabadkártyát, ám úgy döntött, inkább az eastburne-i versenyen indul. A fiatal angol szerdán legyőzte a korábban Wimbledonban elődöntős Rainer Schüttlert.

A wimbledoni férfi egyes főtábláján 128-an szerepelnek, 104-en automatikusan meghívót kapnak, 16 helyet selejtezőkön lehet megszerezni, míg nyolc szabadkártyáról a szervezők döntenek.