Vágólapra másolva!
Az MotoGP Olasz Nagydíján a hetedik rajtkockát szerezte meg Talmácsi Gábor, csapattársa, Andrea Iannone kiharcolta a pole-t. Valentino Rossi csúnyán megsérült a premier géposztályban.

Tovább melegedett az idő szombatra a MotoGP hétvégi futamán. A délelőtti szabadedzésre Talmácsi változtatott néhány dolgot a motoron, a mérnökök a gép áttételezésére koncentráltak, ezen a tréning folyamán is többször variáltak. A gumikkal való tartalékolás miatt Talmácsi helyezése általában szombat délelőtt nem a legjobb, most is a tizenkilencedik lett a gyakorláson. A Fimmco Speed Up mérnökei előbbre helyezik a versenyeredményt a szombat délelőtti helyezésnél, így az újítások tökéletesítése számukra a legfontosabb.

A negyvenöt perces időmérő edzést remekül indította Talmácsi Gábor, körideje hosszasan az legjobb öt között volt. Az edzés felénél az ötödik helyről az elsőre ugrott fel, tíz perc volt hátra a kvalifikációból, amikor a magyar versenyző idejét csapattársa, Iannone múlta felül, hét tizeddel. Három perccel a leintés előtt Talmácsi gyors körön volt, amikor nagy sebességnél kicsúszott a sóderágyba, aminek következtében a magyar motoros már nem tudott javítani, és végül a hetedik helyről indulhat a holnapi versenyen.

A pole pozíciót a magyar Fimmco Speed Up-os csapattársa, az olasz Andrea Iannone szerezte meg.

"Ahhoz képest, hogy Le Mans-ban küzdöttem a tizenkilencedik rajthelyért, most egy eséssel is a hetedik tudtam lenni. Nagyon akartam ezt az első rajtkockát, de így is jó helyről indulok a második sorból. Kell egy jó start és akkor harcolni tudok majd a dobogós pozíciókért. Gratulálok Iannone-nak, remekelt ma" - nyilatkozta sportszerűen Talmácsi.

A MotoGP kategória vb-címvédője, Valentino Rossi sípcsontját és szárkapocscsontját is eltörte egy nagy bukás következtében.

Olasz Nagydíj, időmérő edzés:
1. Andrea Iannone, 1:55.598 perc
2. Toni Elias, 1:55.858
3. Alex De Angelis, 1:56.222
4. Jules Cluzel, 1:56.272
7. Talmácsi Gábor, 1:56.305