Vágólapra másolva!
A hetedik helyről rajtoló Talmácsi Gábor a kilencedik helyen fejezte be a gyorsaságimotoros-világbajnokság spanyolországi futamát a Moto2 kategóriában, amit a spanyol Toni Elias nyert meg. A versenyt a második körben megszakították egy tömeges baleset miatt, Talmácsi akkor az élre álhatott volna, de a megismételt rajt után már nem tudta az élbollyal tartani a tempót.

Talmácsi Gábor jól kapta el a rajtot a hetedik helyről és néhány kanyar után már a harmadik pozícióban motorozott a Moto2 futamon, amikor a japán Tomizava Soja elesett előtte és a motorjából kifolyó benzin tömegbalesetet okozott.

Forrás: Faster
Az új rajt előtt jobban alakult minden

A magyar motoros szerencsésen elkerülte az esést és az élre állhatott volna, de a tömeges bukás miatt leintették a futamot, amit az eredeti rajtrács szerint indítottak újra. Sajnos a második rajt után Talmácsi már nem tudta megismételni a korábbi bravúrt és sokáig csak a hetedik helyen tudott motorozni, majd a verseny vége felé visszacsúszott kilencediknek.

A futamot a spanyol Toni Elias nyerte egy bravúros véghajrával a tomboló hazai közönség előtt Tomizava és a svájci Thomas Lüthi előtt, akik szintén óriási csatát vívtak egymással Jerezben.

"Az első rajtnál minden szerencsésen alakult a számomra, jól jöttem el az elején és az esésből is kimaradtam. Aztán a második rajt már nem volt olyan jó, ugyan fel tudtam jönni az elsőkre, de képtelen voltam előzni, a féktávokon rendre alul maradtam. A verseny vége felé már nagyon pattogott a motor eleje és arra kellett koncentrálnom, hogy ne csússzak el. Folytatjuk a megkezdett munkát, a soron következő Francia Nagydíjon megpróbálunk előrébb lépni" - értékelt Talmácsi.

Mivel a másik két futamon ugyancsak hazai versenyzőt intettek le elsőnek, a spanyolok öröme teljes lehetett a hétvégén.

A futamok végeredeményei:

Moto2:
1. Toni Elias (spanyol) 29:58.726 perc
2. Tomizava Soja (japán) 0.190 másodperc hátrány
3. Thomas Lüthi (svájci) 0.261
...9. Talmácsi Gábor 3.825

MotoGP:
1. Jorge Lorenzo (spanyol) 45:17.538 perc
2. Dani Pedrosa (spanyol) 0.543 mp hátrány
3. Valentino Rossi (olasz) 0.890

125 köbcentis kategória:
1. Pol Esparagaro (spanyol, Derbi) 41:36.146 p
2. Nicolas Terol (spanyol, Aprilia) 1.886 mp hátrány
3. Esteve Rabat (spanyol, Aprilia) 15.180