Vágólapra másolva!
Szávay Ágnes sérülés miatt feladta a keddre kiírt párosmérkőzését a 220 ezer dollár összdíjazású portugáliai salakpályás tenisztornán.

A magyar játékos a szlovák Magdalena Rybarikovával az oldalán a hazai közönség előtt szereplő Magali de Lattre, Rita Esteves de Freitas kettős ellen lépett volna pályára az első fordulóban.

"Sajnálom, hogy csalódást okoztam a szurkolóknak - nyilatkozta Szávay a honlapján. - Amióta Estorilba értünk, nem volt alkalmunk rendesen edzeni, mert folyamatos szélvihar volt, ahogy a meccsen is. Az egyes mérkőzés során meghúztam a combomat, és ettől alig tudtam lépni, valamint szerválni. Sydneyben is kemény meccset játszottunk egymás ellen, így tudtam, hogy mire számíthatok, de sajnos a sérülést nem kalkuláltam bele. A párost is fel kell adnom, így szerdán továbbrepülünk Madridba, ahol egy fiziós fog kezelni, hogy el tudjak indulni a jövő heti versenyen."

Szávay hétfőn egyesben - első kiemeltként - már a nyitófordulóban vereséget szenvedett a lett Anastasija Sevastovától. Pároban Czink Melinda a spanyol Arantxa Parra Santonja oldalán sikerrel vette az első akadályt, és a következő körben a Vitalija Gyacsenko, Aurélie Vedy orosz, francia kettőssel találkoznak.

A szerb Ana Ivanovic két szettben nyert a kilencedik helyen kiemelt fehérorosz Victoria Azarenka ellen a kétmillió dollár összdíjazású salakpályás római női torna második fordulójában.

eredmények, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Wozniacki (dán, 2.) - Camerin (olasz) 6:1, 6:0
Ivanovic (szerb) - Azarenka (fehérorosz, 9.) 6:4, 6:4
Safarova (cseh) - Pennetta (olasz, 12.) 6:1, 6:2
Cibulkova (szlovák) - Brianti (olasz) 6:3, 6:4