Vágólapra másolva!
Az egykori profi világbajnok, Kovács István szerint Wilfredo Vazquez  a szombati, Bedák Zsolt elleni vb-címmérkőzés esélyese. A magyar bokszoló szerint ugyanakkor ellenfelén is nagy lesz a nyomás, és edzőjével, Artur Grigorjannal képesek lehetnek győzni Puerto Ricóban.

A kispehelysúlyú összecsapásra magyar idő szerint vasárnap hajnalban kerül sor Puerto Ricóban. A hamburgi Universum Box-Promotion bokszolója, a tizenöt mérkőzésen veretlen Bedák Zsolt lehet a negyedik magyar, aki profi világbajnoki címet szerez.

Egyik elődje Kovács István volt, aki WBO funkcionáriusaként lesz ott a helyszínen. "Élete legnehezebb mérkőzése előtt áll, az esélyek 60:40 arányban Vazquez mellett szólnak" - mondta Kovács az Universum honlapjának adott interjúban. "Biztos vagyok benne, hogy nem fog végigmenni a találkozó. Zsoltnak a nyolcadik-tizedik menet körül lehet esélye a kiütésre, mint ahogy Wilfredónak is."

Bedák, aki a WBO Európa- és interkontinentális bajnoka, először bokszol Európán kívül. "Biztos, hogy ez egy egészen más szituáció lesz, mint az eddigi meccseim" - mondta. "De a hazai közönség előtt bokszoló Vasquezen is nagy lesz a nyomás, hiszen bizonyítani akar a szurkolói előtt. Jól felkészültem, ha kell, a teljes mérkőzést végig tudom bunyózni. Artur Grigorjan személyében egy kiváló, egykori világbajnok edző segít a sarokban, aki igazi példakép a számomra. Haza akarom vinni a világbajnoki övet, és vele együtt ez sikerülhet."