Vágólapra másolva!
A világelső Roger Federer két játszmában kikapott szombaton a spanyol Alberto Montanestől a portugáliai salakpályás tenisztorna 450 ezer euró összdíjazású férfi versenyének elődöntőjében.

A 220 ezer dollár összdíjazású női viadalt a nyitófordulóban Szávay Ágnest búcsúztató Anastasija Sevastova nyerte: a lett játékos a fináléban a spanyol Arantxa Parra Santonját győzte le két szettben.

ATP-torna, Estoril, (450 ezer euró összdíjazás), elődöntő:
Gil (portugál) - Garcia-Lopez (spanyol, 5.) 6:2, 5:7, 6:3
Montanes (spanyol, 4.) - Federer (svájci, 1.) 6:2, 7:6 (7-5)

WTA-torna, Estoril (220 ezer dollár összdíjazás), döntő:
Sevastova (lett) - Parra Santonja (spanyol) 6:2, 7:5

Az amerikai John Isner két játszmában nyert szombaton a svájci Stanislas Wawrinka ellen, és bejutott a döntőbe a 373.200 euró összdíjazású salakpályás belgrádi férfi tornán.

A hazai közönség előtt szerepelt Novak Djokovic, aki a pénteki negyeddöntőt az első elvesztett szett után légzési problémák miatt feladta, allergiájára hivatkozva lemondta a vasárnap kezdődő madridi viadalt.

ATP-torna, Belgrád (373.200 euró összdíjazás), elődöntő:
Querrey (amerikai, 3.)-Krajinovic (szerb) 6:1, 6:2
Isner (amerikai, 2.)-Wawrinka (svájci, 4.) 7:5, 7:5

Elsőként az orosz Mihail Juzsnyij jutott be a döntőbe a 450 ezer euró összdíjazású müncheni salakpályás férfi tenisztornán, miután szombaton két szoros játszmában nyert a hazai közönség előtt szereplő Philipp Petzschner ellen.

A második elődöntőben az első helyen kiemelt horvát Marin Cilic három szettben verte a ciprusi Markosz Bagdatiszt.

ATP-torna, München (450 ezer euró összdíjazás), elődöntő:
Cilic (horvát, 1.) - Bagdatisz (ciprusi, 5.) 3:6, 6:2, 6:3
Juzsnyij (orosz, 2.) - Petzschner (német) 7:5, 7:6 (7-5)

A spanyol Maria José Martinez Sanchez nyerte a kétmillió dollár összdíjazású salakpályás római női tornát, miután a szombati döntőben 2 óra 20 perc alatt, nagy csatában legyőzte Jelena Jankovicot.

A világranglistán 27. Martinez Sanchez, aki idei első, pályafutása harmadik WTA-tornáját nyerte egyesben, parádés ejtéseivel valósággal az őrületbe kergette szerb riválisát. Jankovic kissé elfáradt a fináléra, miután a negyeddöntőben Venus Williams ellen nyert, majd az elődöntőbben annak húgát, a világelső Serenát búcsúztatta.

WTA-torna, Róma (2 millió dollár összdíjazás), döntő:
Martinez Sanchez (spanyol) - Jankovic (szerb, 7.) 7:6 (7-5), 7:5