Vágólapra másolva!
Megsérült Kim Clijsters a Belgium-Észtország Fed-kupa-mérkőzésen, így várhatóan nem játszhat a május végi Roland Garroson.

A belga csillag a Maret Ani elleni 6:4, 6:2-re megnyert meccsen szenvedett lábizomsérülést, és legalább hat hétig nem teniszezhet. A volt világelső ugyanakkor reménykedik, hogy a május 23-ai rajtra már egészséges lesz. Justine Henin, a másik belga világsztár a héten eltörte a kisujját, így ő sem teljesen százszázalékos.

A címvédő olasz női válogatott valamennyi mérkőzését megnyerte a Fed-kupa Világcsoportjának az elődöntőjében a vendég cseh csapat ellen, így bejutott a fináléba. A másik elődöntőben az amerikaiak és az oroszok 1-1-es döntetlenre állnak az első nap után. A finálét november 6-7-én rendezik.

Világcsoport, elődöntő:
Róma: Olaszország-Csehország 5-0 - végeredmény

Sara Errani - Lucia Hradecka 6:4, 6:2
Sara Errani, Francesca Schiavone - Lucie Hradecka, Kveta Peschke 6:2, 6:4
Flavia Pennetta - Petra Kvitova 7:6 (7-3), 6:2

szombaton játszották:
Pennetta - Lucie Hradecka 6:4, 7:5
Francesca Schiavone - Lucie Safarova 6:2, 6:2

Birmingham: Egyesült Államok-Oroszország 1-1 - állás az 1. nap után
Melanie Oudin - Alla Kudrjavceva 6:3, 6:3
Bethanie Mattek-Sands - Jelena Gyementyjeva 4:6, 3:6

* * *

Arn Gréta két játszmában nyert egy görög játékos ellen a 220 ezer dollár összdíjazású marokkói salakpályás tenisztorna selejtezőjének második fordulójában vasárnap, így már csak egy siker választja el a főtáblától. Czink Melinda alanyi jogon tagja a 32-es táblának. A magyar játékost a negyedik helyen emelték ki a rendezők és az első körben a cseh Renata Voracovával találkozik.

Eredmény, selejtező, 2. forduló:
Arn Gréta - Fafaliu (görög) 6:2, 6:0

* * *

A hazai közönség előtt szereplő Fernando Verdasco nyerte a kétmillió euró összdíjazású barcelonai salakpályás tornát, miután a vasárnapi döntőben három játszmában legyőzte a svéd Robin Söderlinget.

Verdasco idei második, pályafutása ötödik ATP-tornáját nyerte egyesben és 286 ezer eurót kapott győzelméért, míg a vesztes Söderling 144 ezerrel vigasztalódott.

Eredmény, döntő:
Verdasco (spanyol, 5.) - Söderling (svéd, 2.) 6:3, 4:6, 6:3