Vágólapra másolva!
Szávay Ágnest a 27. helyen emelték ki, így erőnyerő a 4,5 millió dollár összdíjazású miami tenisztorna első körében.

A magyar játékos honlapja szerint a 32 közé jutásért csütörtökön vagy pénteken kapcsolódik be a küzdelembe, és az Alicia Molik (ausztrál)-Ashley Harkleroad (amerikai) összecsapás győztesével játszik. A Vasas teniszezője Molikkal még nem találkozott, míg Harkleroadtól háromszor is kikapott korábban. Esetleges sikere esetén az első helyen kiemelt orosz Szvetlana Kuznyecova következhet.

"Szombaton szerencsésen megérkeztünk Miamiba, ahol sokkal párásabb az idő, mint Indian Wellsben volt. A verseny után alapvetően kondiztunk és a szervát gyakoroltuk, majd mivel a gépünk Los Angelesből indult, így beiktattunk egy kis városnézést mielőtt továbbindultunk. Még van pár napom, hogy megszokjam az új környezetet, mivel csak a hét második felében fogok pályára lépni. Párosban sajnos nem fogok tudni indulni az idén" - nyilatkozta Szávay.

A viadalon nem indul a világelső amerikai Serena Williams és az orosz Dinara Szafina sem, ám rajtuk kívül szinte a teljes élmezőny ott lesz a floridai versenyen.

Szávay tavaly Francesca Schiavone és Ana Ivanovic legyőzésével a legjobb 16 közé jutott, ahol azonban nem bírt Viktoria Azarenkával, így az idén 140 pontot kell megvédenie.

A főtáblán kapott helyet Czink Melinda is, aki a szabadkártyás holland Arantxa Russal mérkőzik - várhatóan szerdán.