Vágólapra másolva!
Floyd Mayweather Jr. és Shane Mosley egyformán szigorú doppingellenőrzésen esik át, mielőtt Las Vegasban kötelek közé lép egymás ellen. Korábban Mayweather Manny Pacquiao elleni meccse éppen azért maradt el, mert a Fülöp-szigeteki bokszoló nem volt hajlandó alávetni magát a teszteknek.

Mayweather és Mosley váltósúlyú csatáját május 1-én rendezik meg. A két öklöző előtte úgynevezett olimpiai rendszerű kontrollnak veti alá magát.

Az Egyesült Államok doppingellenes ügynökségének (USADA) szabályzata szerint a mérkőzés előtt és után a sportolóknak véletlenszerű, az ellenőrök megjelölte időpontban kell vért adniuk.

Korábban az év meccsének kikiáltott Mayweather-Manny Pacquiao összecsapás éppen azért esett kútba, mert a filippínó harcos visszautasította az olimpiai rendszerű vizsgálatot.

"Meg akarom mutatni a világnak, hogy az ökölvívás tiszta sport, és nagyon remélem, hogy minden bokszoló hasonlóan gondolkodik" - nyilatkozta a korábban a világ legjobb bokszolójának tartott, veretlen Mayweather (40 mérkőzés/40 győzelem).

Ellenfele, a Boksz Világszövetség (WBA) váltósúlyú szuperbajnoka osztja a nézetet: "Ez az ellenőrzés remek ötlet, egy percig sem gondolkodtam, mit kell tennem."

A USADA elnöke, Travis Tygart üdvözölte a két öklöző döntését: "Hiszem, hogy ez vízválasztó lehet a doppingellenes harcunkban. A boksz története során először láthatunk olyan profi harcosokat, akik felelősséget vállalnak szenvedélyük iránt és óvják a sport épségét."