Vágólapra másolva!
A Puerto Ricó-i El Nuevo Dia című lap korábbi értesüléseinek megfelelően a Boksz Világszervezet (WBO) hivatalosan is elrendelte a Wilfredo Vazquez és Bedák Zsolt közötti kispehelysúlyú világbajnoki címmérkőzést.

A WBO mindkét fél képviselőinek jelezte, hogy 15 napon belül határozzanak közösen a meccs részleteiről, azaz helyéről és idejéről. Amennyiben a világbajnok ügyeit intéző All Star Boxing és a Bedákot képviselő Universum nem tudna egymással megállapodni, versenytárgyalásra kerül sor, melynek győztese rendezheti meg az összecsapást. A csata minimális díjazása 100 ezer dollár lehet.

A 25 esztendős, Puerto Ricó-i Wilfredo Vazquez szombaton Marvin Sonsona kiütésével szerezte meg a vb-övet, karrierje során eddig 18 győzelmet aratott és egy mérkőzése zárult döntetlennel.

A 26 éves Bedák Zsolt profi karrierje eddig töretlen volt, mind a 15 mérkőzését megnyerte, tavaly előbb az Eb-címet, majd az interkontinentális övet is megszerezte. Legutóbb decemberben lépett kötelek közé, és a hetedik menetben kiütötte a fülöp-szigeteki Ramie Laputot.