Vágólapra másolva!
A csíkszeredai Miklós Edit számára befejeződött a vancouveri téli olimpia. A román színekben versenyző 21 éves síző első versenyszámában, a lesiklásban több mint 100 km/órás sebességgel kisodródott a jeges pályán, és a védőkorlátnak vágódott. Kórházba szállították, ahonnan a saját lábán távozott.

Miklós Edit ugyan még fel tudott állni a baleset után, azonban mentőhelikopterrel kórházba szállították. Itt térdszalagsérülést diagnosztizáltak, és rögzítették a lábát - számolt be a balesetről a szekelyhon.ro.

A versenyző, aki a 2006-os torinói játékokat súlyos térdsérülése miatt hagyta ki, a saját lábán ment haza a kórházból, és jeges borogatást tett a sérült részre - nyilatkozta Miklós Ferenc, az olimpikon édesapja.

Az esésig Miklós nagyon jól teljesített, a négy ellenőrző pont közül a harmadik után az első 15 közötti volt időeredménye.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Miklós Editet mentőhelikopterrel szállították kórházba

A viadalon több hatalmas bukás is történt, a francia Marion Rolland úgy esett ki, hogy a rajt után négy másodperccel, jóval az első kapu előtt kicsúszott a lába. Rosszabbul járt az olimpiai és világbajnok svéd Anja Pärson, aki a második helyen siklott, amikor egy ugratónál elveszítette egyensúlyát, 58 méteres repülés után óriásit bukva, fejét beütve zuhant a pályára.

A versenyen végül kettős amerikai siker született: a győzelmet a papírformának megfelelően Lindsey Vonn szerezte meg, megelőzve honfitársnőjét, Julia Mancusót, illetve az osztrák Elisabeth Görglt.

Miklós Edit 2009-ben egy franciaországi versenyen elhagyta az egyik sílécét, ám fél lábon is folytatta a versenyt: