Vágólapra másolva!
A nők 15 km-es üldözéses sífutószámában a vancouveri olimpián bronzérmes lengyel Justyna Kowalczyk szerint előnyt élveznek azok a vetélytársai, akik asztmásan versenyeznek.

"A győztes norvég Marit Björgen sem teljesen egészséges, jóllehet úgy néz ki, mint aki tökéletesen rendben van. Engem szörnyen bántott, hogy - egészséges ember létemre - kikapok egy beteg embertől" - szúrt oda egyet legfőbb riválisának a lengyel lapoknak nyilatkozó sportoló.

A sprintben - ugyancsak Björgen mögött - ezüstérmes Kowalczyk hasonló stílusban folytatva kijelentette: megkéri orvosát, hogy fedezzen fel nála is valamilyen asztmatikus tünetet. Majd ama véleményének adott hangot, hogy a vancouveri viadalon az első hatban végzettek közül egyedül ő nem szenved semmiféle betegségben...

"Hogy miképpen segíti a vetélytársaimat az asztma? Úgy, hogy ők a rajt előtt használhatják a légzéskönnyítő, és számukra megengedett eszközt, miáltal frissiben megtisztított légutakkal vághatnak neki a távnak. Kell-e mondani, hogy a több levegő, a nagyobb oxigénbevitel mekkora előnyt jelent számukra...?"