Vágólapra másolva!
Huszár Erika, Heidum Bernadett, Darázs Rózsa és Berecz Anna révén négy magyar szerepel a vancouveri téli olimpia szombati versenynapján, ahol hat számban hirdetnek győztest.

A rövid pályás gyorskorcsolyázók 1500 m-es számának magyar idő szerint vasárnap 2:45-kor kezdődő selejtezőjében Heidum, Darázs és a távon legutóbb, Torinóban negyedik Huszár áll rajthoz. Utóbbi egy hete nem jutott be a negyeddöntőbe 500 m-en, míg a női váltó a negyedik helyen végzett elődöntős futamában, így csütörtök hajnalban a B fináléban, az 5-8. helyért küzdhet majd.

Az alpesi síző Berecz eddig két szakágban csatolt lécet: szerdán lesiklásban 35., egy nappal később szuperkombinációban pedig 27. lett. Ezúttal a 19 órakor rajtoló szuper-óriásműlesiklásban próbál szerencsét.

A síugrók nagysáncon mérik össze a tudásukat, míg a sífutóknál a férfi 30 km-es üldözéses számban osztanak érmeket. Gyorskorcsolyában a férfi 1500 m végjátékára kerül sor, míg a rövidpályás válfajban a magyar érdekeltségű női 1500 mellett férfi 1000 m-en csapnak össze a legjobbak.