Vágólapra másolva!
Közeledik a félnehézsúlyú vb-cím felé Nathan Cleverly, a matematikusnak tanuló bokszoló szombat este a Wembley-ben hódította el a súlycsoport Eb-övét. Fernando Montiel és Eric Morel egyaránt hozta a maga meccsét, ezzel közeledik a két öklöző egymás elleni összecsapása - utóbbi meccsének megnézése után azonban Manny Pacquiao csalásról beszélt.

Európa-bajnok lett a matematikus bokszoló

Kiváló teljesítménnyel szerezte meg a félnehézsúlyú Európa-bajnoki címet Nathan Cleverly. A civilben matematikusnak tanuló 22 éves bunyós az ötödik menetben ütötte ki Antonio Brancaliont. Cleverly a harmadik menetben vette át a meccs irányítását és a negyedik menet végén már padlóra is küldte olasz ellenfelét, aki a következő felvonásban elszenvedett verést már nem bírta ki és a mérkőzésvezető beszüntette az egyenlőtlen küzdelmet. A walesi bunyós ezzel a győzelemmel jelezte a félnehézsúly élmezőnyének, hogy a jövőben rá is figyelni kell majd a világbajnoki címek leosztásánál.

Jöhet a Montiel vs Morel, Pacquiao csalást emleget

Gyorsan megvédte címét a WBO harmatsúlyú világbajnoka, Fernando Montiel. A mexikói klasszis egy menet alatt elsöpörte az előzetesen veszélyesnek tartott Ciso Moralest. Montiel a meccset egy remek testre mért balhoroggal zárta le.

Az egykori légsúlyú világbajnok, Eric Morel lett a WBO interim harmatsúlyú világbajnoka, miután megosztott pontozással legyőzte Gerry Penalosát. A szoros, nehezen pontozható összecsapást Morel pontosabb ütései döntötték el, így ő készülhet a nyáron esedékes Montiel elleni találkozóra. A meccset a helyszínen megtekintő Manny Pacquiao szerint azonban csalás történt és Penalosát kellett volna kihozni győztesnek.

Lesújtott a Fillipínó Villanás

Nagyon könnyed győzelemmel hízlalta tovább a rekordját Nonito Donaire. A Fillipínó Villanás becenevű bokszoló a harmadik menetben kiütötte a késői beugró Manuel Vargast. A WBA ideiglenes nagylégsúlyú világbajnok Donaire már a meccs elején keményen megcsapkodta ellenfelét, aki nem sokáig bírta a nagyon technikás, villámgyors és bivalyerős bunyós támadásait és gyorsan megadta magát.

www.profiboksz.hu