Vágólapra másolva!
A 2014-es szocsi téli olimpia nagykövete lett Jevgenyij Pljuscsenko, aki címvédőként indult a férfiak műkorcsolya-versenyében, végül azonban be kellett érnie a második hellyel az amerikai Evan Lysacek mögött a vancouveri ötkarikás játékokon.

A sportdiplomáciai-jószolgálati megbízatásról szóló diplomát szombaton vette át a 27 éves orosz kiválóság Dmitrij Csernisenkótól, a négy év múlva esedékes játékok szervezőbizottságának elnökétől.

A sportnagyköveti kinevezés előtt nem sokkal még az is kérdéses volt, hogy a vancouveri ezüst miatt roppant csalódott Pljuscsenko egyáltalán folytatja-e korcsolyás karrierjét, a hétvégi ünnepségen azonban már egyértelműen fogalmazott: "Nemcsak az idei világbajnokságon indulok, hanem reményeim szerint ott leszek a jégen Szocsiban is, 2014-ben! Mindent megteszek azért, hogy versenyezhessek a hazai olimpián."

A háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok három évet hagyott ki a 2006-os torinói sikerét követően, és ő lehetett volna az első férfi műkorcsolyázó az amerikai Dick Button (1948, 1952) után, aki megvédi ötkarikás címét.