Vágólapra másolva!
A Hoffmann Nóra, Zavozin Maxim jégtánckettős boldog, hogy sikerült a 13. helyen végeznie a vancouveri téli olimpián.

"A reggeli edzésen látni kellett volna bennünket, mintha elfelejtettünk volna korcsolyázni, mindent elrontottunk. Ezek után, bevallom, izgultunk egy cseppet. De ahogy jégre léptünk, és rögtön a kűr elején meghallottuk a tapsot, szó szerint libabőrösek lettünk, tudtuk, minden rendben lesz. Így is volt, nagyon boldogok vagyunk" - idézte Hoffmann Nórát a Magyar Olimpiai Bizottság honlapja.

Párja - amint az a beszámolóból kiderül - fáradtabbnak tűnt, ami érthető: a merész, gyors kűrben emelte, dobálta Hoffmann Nórát. "Köszönöm mindenkinek! Nagyszerű volt, most mentünk a legjobban. Elfáradtam, de mindent megért ez a négy perc."

Hoffmann Nóra elárulta, eleinte veszélyesnek tűnt, hogy modern, nem igazán klasszikus zenét választottak, hiszen a pontozók többsége idősebb.

"A lényeg azonban az, hogy a publikumnak tetszett, ezúttal ugyanis elsősorban nekik akartunk örömet okozni. Ők a helyszínen tíz-tizenkét ezren, nem tizenketten vannak, a tévék előtt milliók ülnek, a lényeg, hogy ők élvezzék a produkciót. Ha így van, akkor tapsolnak, és akkor idővel a pontozók is megtapasztalják, mi kell a népnek."

Hoffmann Elek Attilával négy éve, Torinóban 17. volt.