Vágólapra másolva!
Szerdán 14 órakor kezdődik meg Debrecenben a hagyományos Bocskai István nemzetközi ökölvívótorna, melyre az idén a szokásosnál is erősebb mezőny gyűlik össze. A magyar élvonal mellett további 19 nemzet 98 bokszolója lép ringbe, így összesen 146 versenyző küzd majd az érmekért a hajdúsági megyeszékhelyen.

A világ egyik legrangosabb amatőr viadalán a boksz olyan nagyhatalmai is részt vesznek, mint Oroszország, Kuba, Franciaország, Mongólia és Irán. Az pedig külön mutatja a torna megbecsülését, hogy minden nemzet a legerősebb csapatát küldte el.

A tavalyi, milánói világbajnokság 44 érmeséből 12 megméreti magát Debrecenben, köztük két aranyérmes, a kubai Rosniel Iglesias (64 kg), illetve az orosz Jegor Mehoncev (91 kg).

Kovács László, a magyar válogatott szövetségi kapitánya idén először tesztelheti majd a hazai legjobbakat, köztük a világbajnoki bronzérmes Káté Gyulát, az olimpiai ötödik Szellő Imrét és a junior világbajnok Bacskai Balázst.

Rajtuk kívül a kapitány sokat vár a két hajdúsámsoni bokszolótól, Ungvári Istvántól és Varga Miklóstól, a pekingi olimpikon Kalucza Norberttől, valamint a debreceni Móna Imrétől szintén, de bízik benne, hogy a többi magyar is jó eredményeket ér majd el.

A program szerdán, csütörtökön és pénteken is 14 órakor kezdődik az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, a szombati döntők pedig 16 órakor rajtolnak majd.