Vágólapra másolva!
Nemcsak veszélybe került, jelen állás szerint nem is jön létre a jelenkor két legjobb ökölvívójának, Manny Pacquiaónak és Floyd Mayweather Jr.-nak március 13-ra tervezett csatája. A fülöp-szigeteki csillag a hírek szerint a WBA nagyváltósúlyú világbajnokával, Yuri Foremannal csapna össze.

Bob Arum, Manny Pacquiao promótere szerint a dolgok jelenlegi állása szerint nem sok esély van arra, hogy megrendezése kerül a március 13-ra tervezett Floyd Mayweather Jr elleni mérkőzést.

A Top Rank vezér szerint Pacquiao már fel is kérte őt, hogy kezdjen el megszervezni egy nagyváltósúlyú világbajnoki találkozót, ahol a Fülöp-szigeteki bunyós a WBA címvédőjével, Yuri Foremannal csapna össze, és így győzelme esetén a fülöp-szigeteki klasszis már 8. súlycsoportjában lenne világbajnok.

Arum külföldi lapoknak nyilatkozva elmondta, hogy Mayweatherrel mindenben megegyeztek, de az elmúlt napokban nagy vihart kavart szúrópróbaszerű vértesztek lebonyolításában képtelek dűlőre jutni, és sem Pacquiao, sem pedig Mayweather nem hajlandó engedni a saját álláspontjából.

A Pacquiao-Foreman mérkőzés esetleges létrejötte nem lenne nagy meglepetés, ugyanis a Golden Boy Promotion vezetőként is dolgozó Bernard Hopkins már december elején ezt a forgatókönyvet valószínűsítette. Az ügy egyik vesztese így Paulie Malignaggi lehet, akit szintén a lehetséges opcionális Pacquiao riválisok között emlegettek az elmúlt hetekben.

Erdei a hónap bokszolója a WBC-nél

November végén egy feledhetetlen összecsapáson hódította el a WBC cirkálósúlyú világbajnoki címét Erdei Zsolt, akit Giacobbe Fragomeni ellen nyújtott impozáns teljesítménye után a szervezet a hónap bokszolója címmel tüntetett ki, megelőzvén a japán Koki Kamedát. A WBC emellett az Erdei-Fragomeni találkozót is szerepelteti az év legjobb mérkőzése elnevezésű szavazásán.



Forrás: Profiboksz.hu