Vágólapra másolva!
Balzsay Károly egyelőre a jövő szombati, Robert Stieglitz elleni mérkőzésére készül, ha pedig legyőzi a kihívóját Budapesten, a következő meccse hatalmas ugrást jelenthet a karrierjében. Jó esély van rá ugyanis, hogy a magyar világbajnok ősszel egy, az HBO által közvetített kanadai gálán bokszoljon.

A korábbi világbajnoki kihívó Sakio Bika menedzsere, Eric Gomez bejelentette, hogy megkezdték a tárgyalásokat egy Balzsay Károly elleni összecsapásról - adta hírül a profiboksz.hu. A mérkőzésre a tervek szerint november 28-án kerülne sor a nagy érdeklődéssel várt Lucien Bute vs. Librado Andrade visszavágóra épülő gálán, amelyet közösen szervez az HBO és a Golden Boy Promotions.

A montreali rendezvényen (az Escobedo vs. Katszidisz meccs korábbra hozása miatt) felszabadult a televíziós felvezető mérkőzés, ezt pótolná Bika és a WBO- világbajnok Balzsay összecsapása.

"Jelenleg egyeztetünk" - mondta a Golden Boy meccsszervezője, Eric Gomez. "Bika bárkivel megküzd, beszéltünk Balzsay csapatával és mindkét fél érdeklődik a meccs iránt. Remek meccs lenne és az HBO-nak is tetszene." Gomez jövő héten Budapestre érkezik a WBO kongresszusárra, ahol folytatják majd a tárgyalásokat az Universum vezetőivel.

Bika korábban kétszer küzdhetett a világbajnoki címért, Markus Beyer ellen mondhatni nyerő pozícióban bukta el a meccset a címvédő sérülése miatt, fél évvel később pedig Joe Calzaghét szorongatta meg, de a pontozólapokon sima vereséget szenvedett. A 30 éves kameruni-ausztrál azóta megnyerte a Contender bokszvalósághow harmadik szériáját, és továbbra is az egyik legkeményebb nagyközépsúlyúnak számít. 28 győzelem (19 KO) mellett 3 vereség és 2 döntetlen a mérlege.

Ha összejön a mérkőzés, akkor Balzsay egy jó teljesítménnyel megvalósíthatja azt, amiről eddig csak álmodoztak a magyar profi ökölvívók, azaz betörhet a tengerentúli piacra.

Balzsay eddig mind a 21 mérkőzését megnyerte a profik között, 15-ször KO-val. Januárban Gyenisz Inkin legyőzésével lett világbajnok.