Vágólapra másolva!

Orosz és japán arany a cselgáncsvébén

A rotterdami cselgáncs-világbajnokság pénteki napja nem sok sikerélményt tartogatott a magyarok számára, a férfiak 81 kg-osok mezőnyében induló ifj. Nagysolymosi Sándor és a nők 63 kg-os versenyében tatamira lépő Szabó Franciska is helyezetlenül zárt. Az aranyérem az orosz Ivan Nyifontov és a japán Ueno Josi birtokába került.

A 81 kg-os ifj. Nagysolymosi Sándor bemutatkozó meccsén Sziarhej Sundzikauval találkozott, aki hét Világkupa-diadala mellé 2006-ban Európa-bajnok lett.

Eddigi egyetlen összecsapásukon - májusban, Moszkvában - a fehérorosz versenyző győzött, majd utána meg is nyerte az orosz főváros Grand Slam-tornáját. A 27 éves magyarnak nem sikerült a visszavágás, mivel ellenfele előbb jukót kapott, majd mindössze 49 mp elteltével ippont érően vitte földre őt.

Mivel a nagy versenyeken idéntől már csak a negyeddöntős vesztesek kerülnek vigaszágra, Nagysolymosi helyezetlenül zárta a vb-t.

A 63 kg-os Szabó Franciska is ugyanígy járt, az egerági Üstökös SE versenyzője első mérkőzésén a kínai Li Lannal került szembe, aki tavaly bronzérmes lett a csapat vb-n. Egy-egy intést követően riválisa előbb jukót, majd vazaarit érően vitte földre a 18 éves magyart, aki értékelhető akció nélkül fejezte be a küzdelmet.

A hollandiai seregszemle szombati versenynapján Madarász Tamást (90 kg) és Mészáros Anettet (70) szólítják majd tatamira.

eredmények:
férfiak, 81 kg:
1. Ivan Nyifontov (Oroszország)
2. Szergej Juntyikov (Fehéroroszország)
3. Ole Bischof (Németország) és Kim Je Bum (Koreai Köztársaság)

nők, 63 kg:
1. Ueno Josi (Japán)
2. Elisabeth Willeboordse (Hollandia)
3. Claudia Malzahn (Németország) és Alice Schlesinger (Izrael)