Vágólapra másolva!
Sorozatos kudarcai után szögre akasztotta kesztyűit Thomas Ulrich, az Universum Box Promotion félnehézsúlyú profi bokszolója, jelentette be Werner Lichtenberg menedzser.

A korábbi olimpiai bronzérmes Ulrich idén március 3-án sokadik nekifutásra próbálta rendbe tenni pályafutását, de az argentin Mariano Plotinsky ellen ismételten kudarcot vallott, miután a dél-amerikai kiütötte őt a tizenegyedik menetben.

A 34 éves Ulrich az 1996-os atlantai olimpia után került az Universum Box Promotion csapatához, ahol Dariusz Michalczewski utódaként és egyben az új német sztárként számoltak vele, de pályafutása kicsit megtört mikor 2001-ben az akkor még viszonylag ismeretlen Glen Johnson simán megállította őt a hatodik menetben.

Felhozómeccsek után kétszer bokszolhatott a világbajnoki címért, 2005-ben Tomasz Adamek ütötte ki a WBC-címmeccsén, egy évvel később pedig csapattársa, a WBO-bajnok Erdei Zsolt iskolázta le Oberhausenben.

Bár azóta Európa-bajnoki címet szerzett, legutóbbi két meccsén megint keményen kiütötték, így az Universum is letett a sokak szerint mentálisan gyenge bunyós további támogatásáról.

Forrás: profiboksz.hu